The day before today

Alltsa igar. Aaaah det ar irriterande utan a, a och o right?

Vi borjade kvallen pa takterassen, saa mysigt har! Varldens basta hostel, check it out. Dar motte vi Clen Clark, Teodor fra Norge, Ole, Jordan(inte hon med varldens storsta tuttar utan en canadensare), en turk som ska bli frisor plus en massa annat harligt folk.

Vi utsag oss sjalva till festledare, och drog med oss alla skona manniskor mot stan.

Sen kan man gora sahar:

Man tar en svart vaska, helst en kuvertvaska. Sen lagger man en massa viktiga saker dar i, som t.ex. mitt ID-kort, min mobil, Julias kamera, rumsnyckeln, 50 euros osv.

Sen gar man ut fran hostelet och satter sig och pratar med trevliga Slovenier pa en bank. En stund senare gar man darifran,  lamnar den svarta vaskan pa banken och hoppar in i taxin med Clen Clark.

Val framme aker taxin, da kan man lagga marke till att man inte har nagra pengar, ingen telefon osv. Da springer man efter varenda taxi man ser i desperat forsok att finna den ratta taxichaufforen som antagligen har ens vaska. Tror man.

Nar man inser att man ar totalt pank sa pratar man med Teodor fra Norge, och han ger en 50 euros for att heeeeela fodelsedagen ar forstord. Tack tack sager man.

Dagen efter sorjer man sina forlorade agodelar, fnissar pa stranden och loser problem. Om det ar svart att losa problemen gar man helt enkelt hem till Urbany och koper nya nycklar for dyra pengar.

Sen aker man hiss en svang, och pa ens dorr sitter en lapp som talar om att Ann, Josefin och Julia har en svart vaska i receptionen. Man gar helt enkelt nerfor trappan, hamtar vaskan och oppnar den.

I den ligger Julias kamera, min mobil, mitt ID osv. Problem solved!!

TaDAAAAAAAA! That's how to earn 50 euros.

Ha det gott, det har vi.
/J3 

Nemas problemas!

Vi har nu kommit fram till att vi inte ar gjorda for att bo i Sverige. Vilket land. Lange leve España!

De senaste dagarna i korthet foljer nu har, vi ar  lite halvbra pa att uppdatera:

Mellan klockan 8 och 10 pa morgonen ar det frukost. Kl halv tio forsta dagen slapade vi oss upp ur sangarna, viktigt med frukost speciellt nar den ar gratis. Vi lufsade in i hissen iforda pyjamas och med haret pa anda, for att snart upptacka att ALLA andra ater frukost i vanliga klader och ser ut att vara fit for fight. En liten miss dar, won't happen again.

En stadig frukost pa Urbany Hostel bestar av naringsrika vita baguetter med antingen nutella eller jordgubbsmarmelad. Till detta serveras en tallrik med cocopops, och det hela skoljs ned med ett harligt glas vitaminsprakande apelsinsaft. Inte konstigt att man star sig hela dagen pa det!

Som de hurtbullar vi nu har blivit, o ja det ar sant, sa promenerade vi runt och upptackte Poble Nou pa eftermiddagen. Himla tur att vi gjorde det, for det underlattade mycket nar vi skulle hitta till stan sen pa kvallen. NOT!
Tre mil i hogklackat senare hittade vi till Roxy, nat stalle som hade varit helt okej om det inte hade statt sma tjejer i underklader och dansat langs med sidorna. Hm, lite halvknepig affarsidé tyckte vi. Sen vart vi lite trotta i benen, sa vi flangde ivag hem med var favorittaxichaffis. Bums i sang dar vi vackte James stackarn.

Morgonen darpa var James sparlost forsvunnen. Vi hittade ett avskedsbrev som Tjorven desperat hade forsokt lamna tillbaka for att det stod James pa, och darfor maste det ju vara hans papper. en tyst minut och nagra tárar senare tackar vi James for den har tiden. Varsagod, fyra av fem toasters!

Iforda vanliga klader den har gangen kande vi oss genast mer bekvama vid frukostbordet. Matta och glada tog vi vara kartor (som ar ungefar fem ganger sju meter stora) och begav oss med fardriktning vanster mot la Sagrada Familia. Tretton skoskavsplaster senare fick vi syn pa den gamla skapelsen, sa sevard! Vi var dock inte inne, vi tankte att vi sparar det tills vara kulturella vanner kommer hit och gor oss sallskap.

Val hemma igen ar vi inte mattligt nyfikna pa var nya rumskompis. Han var dock inte dar nar vi kom, men det fanns tydliga tecken pa vilken sort det var. Det luktade (luktar) man i hela rummet, han verkar gilla deospray den har killen. Lite senare dyker han upp, en stabil herre som for lange sen passerat bast fore datum och visar sig ha noll social kompetens. Han verkar heller inte vara nan kvallsmanniska, kl tio igarkvall lag han i sin sang och sussade sa gott. Tills vi klampade in dar ungefar en gang i kvarten for att utratta viktiga sysslor, vilket han inte alls verkade uppskatta.

Men glada i hatten som vi var sa brydde vi oss inte sa mycket om det, och med ett glatt Buenas noches lamnade vi honom till sitt ode. Det verkar tyvarr inte som att han vill flytta ut idag, hans fina overkast med hastar pa pryder fortfarande den fjarde sangen. Undrar vad han heter, antagligen nat som borjar pa J.


/JF

Alla nojda nu?




Forsta dagen i Barca

Vi vaknade vid 9 imorse, med en rumskompis, som dok upp i natt. Han visade sig ha ett kon, man. Han ar det fjarde j:t. James. Han hade ett drygt sov-ansikte, men visade sig vara vaaaaaldigt trevlig, varldens pimp! 

Det bredbara internet verkar inte funka, sa vi uppdaterar fran hostelets dator, den ar ganska popular o svar att fa tag pa. Ni far ursakta dalig uppdatering men det ger oss tid att uppleva mer att skriva om. Idag har stranden utforskats av 3 blondiner och fatt godkant. Klart vatten o vackra vyer. Restaurant besok pa macdonalds och en ministadsvandring har hunnits med. Vi hittade ett kopcenter precis vid hostelet o varan blivande langenhet, som vi konstaterat ligger nara varandra. Till kvallen, efter att ha hangt pa rummet med james lagade vi pasta med tonfisk och at i det lilla koket. Mums. nu sitter vi pa takterassen dar vi forovrigt ater frukost o dricker vin.

Ha det bast! det har vi! /j3

Lost in Barcelona!

Not!!!!!!!!!!! :P nu Är vi framme, hela och rena (eller iaf hela). Har fátt en mystisk rumskompis med manskläder och tjejskor, spännande! (Personen X har ej ïnfunnits i várt camp medans vi var där) .. Flygresan gick kanoners, J1 fick ackompanjemang av tvá partyprissar o de andra tvá av en nervös liten snärta pà 50 jordsnurr..
Josefin höll dock pá att strörta planet innan vi kom ombord med en övervikt pà 9kg, och dà pratar vi om bagage inte mage...(det kommer väl pà vägen hem?!? höhö..)

Nej nu är det dags att utforska Barcelonas nattliga festligheter..

Mer smaskens fàr ni senare..

/J3


Jojo, det får säkert plats.




Nemas problemas.

Antal timmar kvar till avresa: 7

Jag ser mig omkring i hallen. Golvet täcks av viktiga sladdar, spanska lexikon, värktabletter och kläder för alla olika tillfällen. Om man kisar lite med ögonen kan man nånstans lååååångt under alla prylar skymta det som förhoppningsvis snart kommer vara min färdigpackade väska. Jag har en väska iaf. Det är ju en bra början.

Ska man ha med en regnjacka?

/J

Antal dagar kvar till avresa: 1 Antal timmar: 27 (ca)

Idag gick jag för sista gången på länge på Lidköpings lugna gator. Jag sörjer det inte så mycket. Kommer dock sakna gott fika (men det finns det säkert i Spanien också, har hört att croisanter (eeeeeh) med choklad i ska vara gott till frukost) och trevligt sällskap (inte för att det kommer vara brist på det heller). Åh, åt även min sista kebabtallrik på Amigo med mamma på väldigt länge. Idag var det mycket sås men lite mat, det var inte "Tjena tjejer!" som gjorde maten idag, dock blev jag fruktansvärt mätt och illamående som jag blir så fort jag äter nåt nu. Tror det är resfebern. Sofia hade haft jordens resfeber i lördags visade det sig, hon hade kräkts inför hela Landvetter! Det hoppas jag att jag slipper, dock hade hon nog inte spytt på ett flygplan, som vissa andra har gjort!

Fick nyss ett trevligt samtal från en Nisse på mitt (blivande)  jobb, råkar vara ganska säker på att han heter Christoffer och att vi pratat förut. Han skulle se hur det stod till med nerverna så här en dag innan avresa och önska mig välkommen på måndag. Ca 5 min senare ringer det en annan Nisse, som jag inte pratat med förut och tänkte fråga samma saker, jag sa att jag redan pratat med Christoffer. Jag hoppas inte han blev ledsen och tyckte jag var otrevlig, men jag gjorde faktiskt mina tack-kort.

Hej hopp flygplanskrock! /J

Antal timmar kvar för avfärd: 32!

-"Undra vad vi kommer bråka om när vi bor i Barcelona?" - Tjorven... Jaadu, kanske vem som väcker vem på morgonen eller vem som ringer flest gånger på kortast tid? :P

Vad ska vi med en flygbuss till? Jag har hjul på resväskan, vi ber någon hurtig spanjor skjutsa oss  in till city! Han kan se det som ett gratis träningspass med bonus i form av trevligt sällskap, vem tackar nej till något sådant? 70 kg rullpress ( notera: 70 kg INKL bagage, vilket väger 25kg ! ) .."För blondiner väger väl 120kg mindre än sin längd i centimeter" eller hur var det Josefin? (citat av : packad person av manligt kön)

Aja, det löser sig...

Nu börjar det faktiskt finnas en smula insikt i att vi snart ska åka, ska bli skönt att byta ut 17 grader pms-humörsvängande-sverigeväder som aldrig kan bestämma sig för hur det ska ha det, sol och skönt eller regn/blåst/kallt och mysigt..mot 27 grader sol och värme.
En veckas helledigt skadar ju inte heller. Inte för att min förslappade kropp har gjort särskilt mkt samhällsnytta de senaste veckorna men ändå, förutom att försörja ungefär varenda café i lidköping tillsamans med mina fikaglada vänner.

Nej, nu är det dags att börja hafsa ner högen av prylar som ligger och väntar på min säng så ska vi se hur mycket som kommer behöva sorteras bort och hur mycket jag kan handla på mig under dagens shoppingtur i Lisch !
Övervikt- Ja tack-

Antal dagar kvar till avresa: 1

Jag hatar att bli väckt alldeles för tidigt på morgonen. Jag skulle kunna skjuta den som väcker mig när jag sover överhuvudtaget. Imorse var det nära att det blev en mindre som fick åka med till Barcelona. Fick ett trevligt sms av Josefin halv nio på morgonen, vem är vaken då? På en måndag?!

/J

Antal dagar kvar till avresa: 2

Idag har jag ignorerat Tjorven när hon har ringt. Tillslut blev det så tjatigt att jag ringde upp, och jag får hålla med henne om att det är aningen irriterande att det inte går nån flygbuss.

NU ska jag packa. Jag har faktiskt börjat. I min lilla fina hög mitt i hallen ligger skor, handdukar, linnen och andra viktiga prylar huller om buller. Överst i högen ligger passet, hårfönen och mina nyförvärvade röda skor som jag bara MÅSTE ha med.

Efter att ha tänkt igenom saken noga har jag kommit fram till att 6 par skor är lagom många att ha med. Nej sa mamma, två par räcker. Så nu vet jag inte hur jag har det.


Det är fan inte lätt att packa.
/J

Antal dagar kvar till avresa: 2

Stor sol över Barelona på onsdag &torsdag, mycket lovande! Stor sol över Lidköping just nu. Solen följer oss var vi än går, skulle man kunna hoppas på. Jag har dock upptäckt ett problem! Det går inte alls någon flygbuss från Girona till Barcelona i anknytning till vårt flyg. Ett tag såg det hoppfullt ut, när jag läste att ett annat plan landar samtidigt. MEN, självklart inte på samma dagar. What to do? Ta en taxi för 150euro eller ska vi gå? Öh, jag vet då inte och mina sambos vägrar svara när jag ringer.

Packningen har gått framåt med stora steg idag och än så länge har jag inte behövt sortera bort något /J

Antal dagar kvar till avresa: 3

Nu har jag skaffat skype på våran dator, vet inte riktigt varför jag gjorde det för här hemma har vi ju varken mikrofon eller kamera. Men det är nog bra ändå, det finns så mycket onödigt på den ändå. Känner knappt någon som har skype insåg jag nu, hittade Sofia A efter en stunds letande, och det är ju inte illa det.

Har funderat ända sen jag kom hem ifrån min man, som nu lämnat staden med stort L för staden med litet k, på att ta fram resväskan och börja packa, bara för att det ska kännas som att jag kommer någonvart (finns det ordet?!). Min mor har styrt upp det hela så att stora storasyster kommer hit i morgon och vaktar mitt packande(Känns bra att hon litar på mig).

Har fått massa matnyttiga råd av pappa medans vi kollade på friidrotten, t.ex. att vi inte ska festa för mycket eftersom vi kan bli drogade då och att vi inte ska ta emot något som folk ber oss vakta åt dom.

Now it's packing time/ J

Antal dagar kvar till avresa: 3

Väl hemma från semestern är det dags att ta tag i allt som måste göras.

Förut var problemet bara att jag inte har packat än.
Nu har det växt och utvecklats till ett jobbigare problem: Jag kan inte börja packa för jag behöver något att packa i.

Jag har ingen väska.

Tur att jag kom på det i tid.
/J

antal dagar kvar till avresa: 4

Åhåhååå, vad jag jag känner mig väl förberedd när jag läser Josefins inlägg. Tänk så mycket utav alla de där sakerna jag redan gjort.... Visakortet sitter i plånboken, försäkringskort har jag sedan länge (var?!), tandborsten är väl inte mycket att göra åt (ska vi kanske först använda den ena ihop o sen byta till den andra, för att helt eliminera risken att bråka om vilken som är vems). Allt lungt så långt, men(!) Ryanair sägrt att jag bara får ha 15kg med mig, jag antar att det är någon sommarjobbare som skämtar med mig?!

Igår hängde vi på biblioteket en stund och jag missade självklart inte chansen att läsa på lite till om Barcelona, man vill ju vara uppdaterad liksom... Hittade numret till heta linjen för homosexuella och lärde mig viktiga klädkoder, modernt och sofistikerat ska det vara. Oh, herregud. Josefin planerar ju att springa runt i bikini där på gatorna, jag kan se framför mig hur kul det kommer bli!

tack o hej leverpastej (vilket påminner mig om att jag är hungrig på frukost nu. om 5 dagar sitter jag i spanien o äter vitt bröd med osaltat smör och extremt söt yoghurt.)/ J

Antal dagar kvar till avresa: FORTFARANDE 5

Tiden går liksom knappt framåt.. Vilket iofs är en bra grej, då jag inte riktigt kommit igång med packningen.

I ärlighetens namn har jag inte ens skrivit nån packlista än. Det enda jag faktiskt HAR gjort är att shoppa loss på apoteket och därmed försatt mig själv i fattigdom. Som tidigare bloggare redan nämnt: När i hela friden får man sin första lön!?

Nåja.

Bortsett från den där lilla parantesen om min ostadiga ekonomi har jag gjort upp en lista över andra små problem att ta tag i. Den lyder som följer:

  • Mitt VISA-kort har inte kommit än. Just det. Det skulle kommit idag, men kommer kanske, KANSKE i början på nästa vecka. Toppen. Åtgärd: Låna kusinens soft-airgun och på ett vänligt men ändå bestämt sätt tala om för damen på banken att jag faktiskt behöver kortet. NU.
  • 25 kg bagage står det att jag får ha med mig. Haha, tänk att det kan bli så fel! Åtgärd: Ringa till RyanAir och berätta för dom att det står fel på mitt bokningspapper. Dom måste ju ha missat en nolla, right?
  • Jag och Tjorven har köpt nya tandborstar. LIKADANA. Hur stor är sannorlikheten? Åtgärd: Ingen. Jag har ju inte direkt råd att köpa en ny. Det är bara att vänja sig vid varandras saliv, helt enkelt.
  • Jag har inget försäkringskort. Eller jo, jag har ett. Eller hade ett. Hur som helst så vill det inte visa sig. Åtgärd: Jag har faktiskt redan ritat ett i paint. Hur smidigt som helst, bara att skriva ut sen!

Annars är det nog ganska lugnt. Jag har ju ändå 5 dagar på mig att fixa det här.

Eller ja, 3 dagar, ska åka till kusten och kommer hem på lördag kväll. Och sen har jag släktkalas på söndag. Så 2 dagar. Och på måndag ska jag också bort.. Men flyget går ju inte förrän på kvällen på tisdag.. Hinner säkert innan det. Och så ska jag bara packa också. Eeh, nemas problemas.

Jag är körd.
/J



antal dagar kvar till avresa: 5

Nu känner jag att jag som det tredje och sista J:t på väg till Barca måste göra debut här på bloggen. Resfeber har definitivt infunnit sig även hos mig. Vad behöver man egentligen ha med sig till BARCELONA? Finns inte allt där? Med måttet uteställen blir ju svaret jo! Med måttet hur mycket pengar jag har på kontot just nu, NEJ! Fundering numero uno (är det spanska eller vad?) när får man första lönen?

För alla oroliga elaka fastrar där ute (och er andra som är intresserade) så kan jag tala om att vi fortfarande inte har lämnat gamla tråkiga Sverige och därmed inte heller har störtat i Madrid.

Adios amigos/ J

antal dagar kvar till avresa: 5

03.30 what a night... (dot dot dot) honey bunny aha, honey bunny. nog med strunt, kanske lite för internt, vilket är mycket av vad den här sidan kommer bjuda på för att utesluta intresse från skvallertanter 35+ och blondinbellor..

Efter en väl genomtänkt fundering på vad som ska packas har jag inte kommit längre än innan jag började tänka. hann väl glömma av allt smart jag klurat ut innan jag hittat pappret och pennan jag fifflat bort, men, 15 (FEMTON) kilo för 92 dagar, cómo? det är ju ungefär vad väskan väger i tomvikt.. har inget svar på det förutom att jag antagligen kommer tjäna storkovan tillsammans med mina två kumpaner/samboosar och kunna shoppa upp slantarna på kläder och utekvällar (BARCELONA HAR MER UTESTÄLLEN ÄN HELA SVERIGE) !

Ne, packning, tackkort, städning, skaffa nytt körkort och övriga sysslor som kallas för måsten sparas till bättre tider.

Så nu har jag blivit av med lite skrivenergi och uppdaterat er om hur långt vi kommit i vår planering:

boende*
flyg*
jobb*
solskyddsfaktor 30,20,15 och 4
packa
skjuts till flygplats

riktigt nöjd.
hörs snart / J

Antal dagar kvar till avresa: 6

Med andra ord, mindre än en vecka kvar tills vi byter ut regn, stadt och Lidköping mot sol, bad och Barcelona!

Den här bloggen tillägnar vi er stackars människor som önskar att ni var vi. Tadaaa, nu kan ni följa vårt äventyr trots location.



Yours sincerely
Tjorven, Josefin & Julia


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0