När livet är som bäst.. (skrevs egentligen i onsdags..)

Mörka tegelväggar, mjuka soffor med gränslöst många mjuka kuddar och mysbelysning. Ser ni det framför er? Då kanske ni ser mig där nånstans uppkrupen i ett mysigt hörn omgiven av bra saker som trådlöst internet, öl för 1.70 euro och goda vänners sällskap.

Idag är det onsdag i Barcelona, och därmed även nästan helg. Gör ingen skillnad för de flesta, då alla andra antingen jobbar eftermiddag eller inte jobbar alls. Men för mig ska det bli lyx att få sova lite mer än tre timmar per dygn, börjar se ut som en drugaddict med mörka ringar under ögonen, risigt otvättat hår och ständigt iförd pyamas/mysdress för att inte slösa bort den lilla energi jag har på att byta om/duscha/sminka mig. Puh.

Jag avlade ett löfte idag till min vän Madelene att jag skulle uppdatera bloggen minst två gånger i veckan. Inte helt omöjligt väl? Jag behöver bara lite mer självdisciplin.

Att vara den enda i hushållet som flänger upp klockan 7.15 på morgonen menas de övriga sover är lite småtrist, men samtidigt ganska skönt på nåt konstigt sätt att "klara sig på egen hand" så att säga. Nu måste jag ta hand om mig själv och ta ansvar och sånt där, nåt jag inte är så bra på om sanningen ska fram.
 Jag kan inte skylla på att nån annan segade så att jag inte hann med bussen till jobbet, gör jag inte iordning nån mat till jobbet så får jag sitta där och svälta och om jag inte går upp när klockan ringer så lär ingen dra upp mig ur sängen. Jaja, nog tjatat om mig.

Barcelona på hösten är vackert. Det är kallt här nu, 8-10 grader på morgonen. Så klockan åtta är det på med dubbla tjocktröjor, jacka, sjal och mössa, något som man djupt ångrar när man ska hem på eftermiddagen och temperaturen istället ligger på 18 grader. Det är fysiskt omöjligt att klä sig vädersmart i Barcelona. Cafébesöken blir allt fler, filmkvällarna likaså. Det känns inte längre så olikt Sverige på ett sätt, även fast man vet att det är sjukt mycket kallare/gråare/tristare där hemma.

Uppdatering av veckorutiner i Barcelona:

Måndag: Det är givet: NASTY MONDAY!! Barcelonas hetaste nattklubb, vi har inte missat en enda måndag sen vi kom hit.

Tisdag: Brukar inte alltid  vara bästa dagen på veckan. (Teori: Det kanske kan det ha med Nasty  Monday att göra?)  Men ibland orkar vi slänga på oss partykläderna igen och springa ner till salsaklubben Le Kasbah som liggen 5 min från vår lägenhet. Livemusik och många dansglada spanjorer, kul!

Onsdag: Helgkänslan börjar infinna sig. Kanske lagar vi nån god måltid, tro det eller ej mamma men vi är riktiga kalaskockar allihopa! Ska laga spansk mat till er alla när vi kommer hem.

Torsdag: Full fart mot helgen!! Torsdag är nästan fredag, och fredag är nästan helg. På torsdagar vet jag inte riktigt vad vi gör, kanske hänger vi här på Alsur Café, kanske är vi hos Kalle,Joel och Tony och lagar pasta, kanske ser vi på 13 avsnitt av SATC, kanske har vi filmkväll och ser på Pippi på de 7 haven..

Fredag - Söndag: HELG! Helgerna bjuder alltid på överraskningar, kom hit och upplev en vettja!!

Nu ska jag socialisera mig lite,
Hasta pronto
/JF
 

Kommentarer
Postat av: Mor

Villapremiär hemma mot Bollnäs, 3-0 men inte riktigt slut än, Johan Malmqvist, Daniel A och Martin Johansson målgörare.Om du undrar alltså och har funderat på resultatet hela kvällen!

Annars inget nytt men jag märker att det är ett och annat som mognar frampå höstkanten,så i Sverige och tydligen även i Spanien.Bara i största allmänhet så...

Angående de kulinariska kunskaperna så vill det mycket till om du ska kunna bräcka tyske Lidls Gazpacho på tetrapack, men jag ser fram emot dina försök framöver, verkligen!!

Det är inte utan att jag snart tar nästa flyg ner till dig bara för att åtminstone få ge dig en kram! Men den som väntar...förresten så är badkaret helt nu! Ifall du undrade!

Ha det så gott och trevlig helg!

2008-11-07 @ 20:55:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0